Online ticketverkoop Noorderzon gaat van start!

Jun 21, 2024 • 4 minuten leestijd

 Online ticketverkoop Noorderzon gaat van start!

Eerste online tickets vanaf morgen beschikbaar!

 

Beleef deze unieke openlucht ervaring in Noorderplantsoen park, de weelderige tuin van de stad Groningen van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september 2024.

 

Prijswinnend circus, compromisloze comedy en beeldschone dans: vanaf zaterdag 22 juni zijn de eerste tickets voor de 34e editie van het Noorderzon Festival of Performing Arts & Society beschikbaar. 

De online kaartverkoop start om 12:00 via noorderzon.nl. Daarnaast gaan de eerste lezingen en gesprekken van het &Society programma in de verkoop. Vrienden van het festival kunnen 24 uur eerder kaarten kopen. De kaartverkoop van Noorderzon verloopt in etappes: vanaf volgende maand, 22 juli, komen de kaarten voor het overige programma beschikbaar. De organisatie maakt dat programma in de komende weken bekend. Noorderzon vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen.

 

 

Internationaal Hoofdprogramma

 

Tickets voor het gehele internationale hoofdprogramma zijn vanaf zaterdag beschikbaar, inclusief prijswinnend circus uit Australië door Gravity & Other Myths, een compromisloze comedyshow over onze lelijke kanten door Peter and Julia uit de Verenigde Staten en beeldschone dans vol kritische vragen door Yang Zhen/RED Virgo uit China.

 

&Society: Gesprekken met De Mediameiden, Jimmy Dijk, Alette Smeulers, en anderen

 

Daarnaast gaan de talkshows van De Linkse Mannen Lossen Het Op in de verkoop, met deze editie maar liefst zes shows. Onderwerpen zijn onder andere de wooncrisis met gasten Jimmy Dijk en Sander van der Kraan, radicaal-rechts met Kelly Blauw en Willem Treur, en de publieke omroep met de Mediameiden en Valentina Tóth. Kaarten voor de lezingenreeks met Studium Generale Groningen met onder andere Alette Smeulers over oorlogsmisdaden en het drieluik HOOP in samenwerking met Platform GRAS zijn ook beschikbaar.

&Literaturia: Lezingen met Jean-Marc van Tol en meer

 

Ten slotte zijn tickets voor de eerste twee lezingen uit het &Literaturia programma ook beschikbaar; Fokke & Sukke illustrator Jean-Marc van Tol neemt je mee naar de zeventiende eeuw met Musch en Buat, en Yvonne Dudock en Nicole Franken nemen je mee naar inheemse volken tijdens een indrukwekkende audiovisuele lezing.

Kaartverkoop

 

Kaarten voor het Noorderzon programma zijn online verkrijgbaar vanaf deze momenten via noorderzon.nl. Vrienden van Noorderzon krijgen 24 uur eerder toegang tot de kaartverkoop.

  • 21 juni, 12:00 | Vriendenkaartverkoop voor het (inter)nationale hoofdprogramma en &Society programma begint
  • 22 juni, 12:00 | Algemene kaartverkoop voor het (inter)nationale hoofdprogramma en &Society programma begint
  • 21 juli, 12:00 | Vriendenkaartverkoop voor het volledige programma begint
  • 22 juli, 12:00 | Algemene kaartverkoop voor het volledige programma begint
  • 22 augustus | Start Noorderzon 2024

Vriend worden

 

Vrienden van Noorderzon krijgen 24 uur eerder toegang tot de kaartverkoop en kunnen dus al op vrijdag 21 juni om 12:00 uur kaarten kopen. Meer informatie en hoe je Vriend kan worden is te vinden op noorderzon.nl.

 

Throwback Noorderzon 2023

Video gemaakt door: Bonfire Media

 

 Over Noorderzon

 

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal cutting-edge kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... en een groots zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen. De 34e editie van het festival vindt plaats van 22 augustus tot 1 september. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaags festival langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma. De kaartverkoop start op zaterdag 22 juni om 12:00 via noorderzon.nl.

 

Tot ziens!

 

vrijdag, 21 juni 2024 | Geschreven door: Stay in Groningen