Valentijn inspiratie in Groningen

Feb 1, 2024 • 9 minuten leestijd

Valentijn inspiratie in Groningen

Wat als je wat echte inspiratie nodig hebt om van de 14e februari een dag en nacht te maken om te herinneren? Blijf dan lezen, over deze romantische Valentijnsdagactiviteiten in de stad Groningen.

 

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om ‘quality time’ door te brengen met je geliefde en onvergetelijke herinneringen te creëren. Als je op zoek bent naar een romantisch uitje, heeft Groningen genoeg te bieden. Van gezellig ontbijten op bed tot betoverende wandelingen door binnenplaatsen, deze bruisende stad heeft alle ingrediënten voor een echt romantische ervaring. Ontdek de romantische activiteiten die Groningen te bieden heeft en maak van deze Valentijnsdag een onvergetelijke dag.

 

Belangrijkste punten

  • Geniet van een gezellig ontbijt op bed, bestel bij lokale bakkerijen
  • Maak romantische wandelingen, vooral in de schilderachtige Prinsentuin
  • Verwen uzelf met een heerlijke en intieme high tea-ervaring
  • Trakteer uzelf op een romantisch diner in betoverende restaurants
  • Plan een gezellige avond met een film of geniet van cocktails en dansen.

Gezellig Ontbijt op Bed

Begin je Valentijnsdagviering met een romantisch ontbijt op bed. Vers sinaasappelsap, knapperige croissants, zachtgekookte eieren of hartvormige pannenkoeken met heerlijke toppings; dit is je kans om je geliefde te laten zien hoeveel je om hem/haar geeft. Vergeet niet een lief briefje toe te voegen om de liefde uit te drukken en hun hart nog meer te veroveren. Maak het extra speciaal door ontbijt te bestellen bij de lokale bakkerij in Groningen en bestel een prachtig boeket bij Bloemenwereld.

Betoverende Wandelingen

  • Dompel jezelf onder in de romantische sfeer van Groningen door een wandeling te maken door het betoverende stadscentrum. Puutje neemt je mee naar de mooiste plekjes en hoogtepunten van de stad. Met de routekaarten kun je deze levendige stad, bekend om zijn nuchtere inwoners en studenten, charmante straten, pensions, gezellige pleinen en rijke geschiedenis, op eigen gelegenheid verkennen. Ontdek informatie over de locaties op je route via QR-codes op de kaarten, aangevuld met opdrachten, muziek, video's en audiofragmenten met een Gronings tintje.

 

  • Of verken tientallen gasthuizen, stiltes en historische vormen van liefdadigheid in de stad met deze wandeling die je langs verschillende binnenplaatsen leidt. In het verleden boden deze binnenplaatsen gratis onderdak aan armen, weduwen en zieken. Tegenwoordig worden sommige nog steeds bewoond, waardoor ze een vredige ontsnapping bieden in het hart van Groningen. Je kunt het kleine boekje kopen bij het Toeristisch informatiepunt, gelegen in het Groninger Forum.

 

  • Gelegen in het hart van Groningen, is de Prinsentuin een waar paradijs voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een serene omgeving om kwaliteitstijd door te brengen met hun geliefden. Deze prachtig aangelegde tuin is een van de puurste renaissancetuinen in Nederland en biedt een rustig toevluchtsoord.

 

Onderweg naar de Prinsentuin, koop een valentijnsmacaron bij smaakaron om tijdens je wandeling van te genieten. Dit is een nabijgelegen patisserie gespecialiseerd in macarons en plantaardige macarons met een Braziliaanse twist. Bekijk hier de hartvormige macarons die ze maken voor Valentijnsdag. 

 

Bij slecht weer, verken het Forum!

In het hart van het stadscentrum van Groningen staat het Forum als ontmoetingsplaats voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de wereld van vandaag en de mogelijkheden van morgen. Het Forum streeft ernaar te verrassen en te inspireren met attracties zoals Storyworld, een uitgebreide tentoonstellingsruimte met wisselende tentoonstellingen, 5 filmtheaters, het Smartlab, een dakterras met een fenomenaal uitzicht en een dakterrasbioscoop. Voor een speciale romantische sfeer raden we aan om tickets te boeken voor een film in Camera 3 De Luxe. Deze bioscooplocatie heeft grote loungezitplaatsen waar je tijdens de films gezellig kunt ontspannen en knuffelen!

Geniet van een heerlijke en intieme high tea-ervaring

Geniet van een Love High Tea met Valentijn, bijvoorbeeld bij Feithhuis; verwen je geliefde met een high tea-date, met een etagère vol lekkernijen en een ruime keuze aan thee om samen van te genieten. Maak het extra gezellig met een Valentijnscocktail.

Herbeleef Jullie Eerste Date

Neem een trip down memory lane door jullie eerste date opnieuw te beleven. Keer terug naar dezelfde plek of activiteit, haal samen herinneringen op en draag dezelfde outfit als destijds. Na deze nostalgische avond zul je waarschijnlijk opnieuw verliefd worden!

 

Geniet van een Romantisch Diner

Trakteer uzelf op een romantisch diner in betoverende restaurants in Groningen.

Kies voor een feest van verwennerij op Valentijnsavond bij Restaurant Bisque. Ze maken deze avond een viering van verwennerij voor jullie beiden.

 

Voor een groot gebaar, neem je geliefde mee naar Restaurant Het Prinsenhof, waar je kunt dineren in de voormalige slaapkamer van de stadhouder, met uitzicht op de prachtige Prinsentuin (restaurant Nassau) of maak een reservering bij de Brasserie. We beloven je een geweldige avond!

De tafels zijn ruim opgezet voor privacy (en dat is wat je wilt als stel), en het eten en de service zijn uitstekend.

 

Je kunt ook de gezellige sfeer kiezen van Groningens oude culinaire straat, met levendige restaurants die elk een unieke keuken, sfeer en karakter bieden. Geniet van een gezellige sfeer op de binnenplaats van Via Vecchia of langs de wandelpromenade aan Gedempte Kattendiep. Mis het niet, want het is een locatie die de moeite van het Instagrammen waard is en een echte hotspot!

 


 

 

Wow een voorproefje voor een geweldige avond! Ga naar de Skybar NOK in Forum en bestel een speciaal Valentijnsmenu en geniet van een spectaculaire avond met uitzicht op de stad vanaf de skybar en het dakterras.

Dans

Als je wilt genieten van een avond met cocktails en dansen, bekijk dan Werkman Groningen.

Geniet van een samengestelde avond met live muziek van onze DJ, een 3-gangen hoge cocktail en een prachtig gedekte tafel voor jullie twee.

 

Woon een Concert, Theater of Film bij

Voor een leuke activiteit 's avonds op Valentijnsdag, woon je samen een concert of theatervoorstelling bij! Deel je liefde bij SPOT Groningen.

Koop twee tickets voor de prijs van één en deel je liefde voor live theater en muziek. Kies een voorstelling uit de lijst en selecteer twee tickets. Gebruik de promotiecode LOVE om slechts voor één te betalen.

Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt.

Ga naar een klassieke romantische film

Bekijk de klassieke romantische film 'The Notebook' bij Pathe Groningen.

 

 

Of neem deel aan een filmavond met romantische activiteiten bij Forum Groningen, 'Filmflirts' georganiseerd door Cineville. Ontmoet andere filmliefhebbers via een spannende filmquiz, flirt en maak kans op geweldige prijzen. Of je nu single bent, op een date bent of iets daartussenin, Filmflirts is voor iedereen die op zoek is naar een avond vol liefde!

 

Geniet van een avond vol liefde, flirts en een fantastische film die jullie harten zal verwarmen. Deze avond wordt in het Engels gehost, dus ideaal als je Nederlands niet al te best is!

 

Geniet van Valentijnsdag in Groningen!

donderdag, 1 februari 2024 | Geschreven door: Overnachten in Stijl