Pasen in Groningen

Feb 28, 2024 • 8 minuten leestijd

Pasen in Groningen

Verdiep je in de feestelijke sfeer van Pasen terwijl je alles ontdekt wat Groningen te bieden heeft tijdens deze speciale tijd. Of je nu een ontspannen dagje wilt doorbrengen met het verkennen van musea of een levendige avond wilt genieten met livemuziek, er is voor ieder wat wils in onze prachtige stad. Geniet van de Paas Tradities in Groningen.

 

1. Markten

Suikermarkt - zondag 31 maart
Begin je weekend door te genieten van de levendige sfeer van de Suikermarkt op zondag 31 maart.  De suikermarkt is de ‘place to be’ als het gaat om vintage, retro en zelfgemaakte producten.

 

Zeldzaam Mooi Markt - maandag 1 april
Op maandag 1 april ga je naar de Vismarkt voor de Zeldzaam Mooi Markt. Ervaar de charme van deze markt in het centrum van Groningen, met zeldzame en prachtige vondsten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers.

 

Foto: Stella Dekker (Beeldbank Marketing Groningen)

 

De Meubelboulevard, maar dan anders ;-)

Een echte Nederlandse Paastraditie op Paasmaandag is het bezoeken van een meubelboulevard.

Maar wil je nou eens juist iets anders dan de standaard boulevard? En zit je te denken aan tweedehands design? Wel zo duurzaam toch? Verrijk dan je ervaring door prachtige designmeubelen te verkennen bij Theresales. Ontdek de schoonheid van zeldzame designpareltjes die een tweede leven vinden in hun samengestelde collectie, en geniet van persoonlijk advies tijdens je bezoek. 

 

Uiteraard kun je daarna nog besluiten om de grootste meubelboulevard te bezoeken, hoewel ik denk dat je daar dan niet meer aan toe komt.. 

 

THERESALES, Koningsweg 1 D Groningen

 

2. Concerten tijdens het paasweekend in Groningen

Klassiek Concert - zaterdag 30 maart
Verdiep je in de schoonheid van klassieke muziek in de Lutherse Kerk op zaterdag 30 maart. Het Luther's Bach Ensemble zal het Stabat Mater uitvoeren, een indringend middeleeuws Latijns gedicht. Duik in het dramatische en intieme klanklandschap gecreëerd door sopranen, countertenors, strijkers en meer.

 

Americana Concert - zondag 31 maart
Ervaar de zielvolle deuntjes van Dean Owens en The Sinners in De Oosterpoort op zondag 31 maart. Owens, een Schotse troubadour, neemt je mee naar een sepia-getinte cantina met zijn op Amerikaanse leest geschoeide geluid. Mis deze unieke mix van Schotse ‘roots’ en Americana niet.

 

Pan Afrikaans Concert - zondag 31 maart
Maak je klaar voor een muzikale reis met de Pan Afrikaanse Broeders in Buckshot Cafe op zondag 31 maart. Deze dynamische groep getalenteerde Afrikaanse muzikanten belooft een levendige mix van Afrikaanse ritmes en zielvolle melodieën.

 

Foto: Oosterpoort (wikipedia)

3. Beste plekken voor een uitstekende Paasbrunch in Groningen

De perfecte manier om Pasen te vieren is door te genieten van een heerlijke brunch. Of je nu liever uit eten gaat of thuis wilt genieten van een speciale traktatie, we hebben fantastische opties die je Paasviering onvergetelijk zullen maken.

 

 

 

Paasbrunch bij de Prinsenhof

Heb je zin in een luxe Paasbrunch-ervaring? Zoek niet verder dan Prinsenhof, waar je kunt genieten van een brunchbuffet dat je smaakpapillen zal prikkelen. Zelf hebben we deze met ons gezin al meerdere malen gereserveerd en het is een waar genot!

 

Familie-vriendelijk Paasplezier bij Feithhuis

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een brunchlocatie met een extra speciale traktatie voor de kleintjes, is het Feithhuis een aanrader. Hun Paasbrunch is niet alleen gericht op volwassenen, maar zorgt ook voor een heerlijke ervaring voor kinderen.

 

Paaseieren zoeken

Net buiten de stad kun je met de kinderen zoeken naar paaseieren bij het Paviljoen Appelbergen. Dit paviljoen is een eetcafé/ pannenkoekenhuis met een enorme speeltuin (welke bekend staat om de roze olifant) en buitenterras, midden in het natuurgebied van Appelbergen en tevens prachtig losloopgebied voor honden. Geef je op voor het zoeken naar paaseieren met het gezin via deze link.

 

Paviljoen Appelbergen te Glimmen 

 

Paasvreugde thuis

Geef je de voorkeur aan het comfort van je eigen huis voor Pasen? Profiteer van het gemak van het bestellen van een speciale Paaslunch bij Du Nord. Verrijk je thuisviering met een gastronomische maaltijd die je smaakpapillen zal bevredigen.

 

En meer… Naast de Paasbrunch zijn er nog meer verrassende tradities voor Nederlanders als het gaat om de Paasvakantie. Wil je echt duiken in de Nederlandse tradities voor Pasen? Lees alles hierover in dit korte artikel, geschreven door Danique, een Nederlands-Amerikaanse student die schrijft voor de RUG.

 

4. Kunst en Cultuur bij Groninger Museum

Verrijk je weekendervaring door je onder te dompelen in de fascinerende wereld van het Groninger Museum. Dit Paasweekend markeert het begin van de jubileumactiviteiten ter ere van 150 jaar Groninger Museum, met een unieke kans om de boeiende tentoonstelling "Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes" te verkennen.

Duik in de boeiende reis van kunstcreatie en -curatie met "Groninger Museum 150 jaar - Behind the Scenes". Ontdek de geheimen van hoe collecties worden samengesteld, kunstwerken worden behouden, vervoerd en uiteindelijk worden gepresenteerd in het museum. Ervaar de evolutie van historische praktijken tot moderne technieken, en neem deel aan interactieve activiteiten zoals het inlijsten van een schilderij of het verlichten van kunstwerken.

Hoogtepunt: Zie voor het eerst sinds 2020 de heropkomst van het gestolen en recentelijk teruggevonden meesterwerk van Vincent van Gogh, "Lentetuin".

 

Kunstzinnige Verkenning voor Alle Leeftijden: Kinder Biennale

Voor zowel kinderen als volwassenen biedt de Kinder Biennale een betoverende verkenning onder het thema "Een Betere Plek". Bekende kunstenaars hebben unieke werken speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt, die zijn omgevormd tot meeslepende installaties die uitnodigen tot interactie. Van aan de muur hangen tot kamer vullende structuren, deze kunstwerken nodigen uit tot contemplatie over het creëren van een betere, ideale wereld.

 

Dus…

Mis de kans niet om te genieten van de Paasactiviteiten die Groningen te bieden heeft. Plan nu je Paasweekend in Groningen en maak optimaal gebruik van deze spannende evenementen!

woensdag, 28 februari 2024 | Geschreven door: Diet Daleman